Spa-hoitoihin Viroon?

Yleistä

Viron kylpylät ja niissä saatavilla olevat spa-hoidot ovat suosittuja kohteita monille suomalaisille. Suosioon on useita syitä ja Viron eri kaupungeissa on lukuisia hyviä kylpylöitä, joissa on runsaasti erilaisia spa-hoitoja saatavilla.

Tarjontaa ja valinnanvaraa riittää vaativampaankin makuun. Matkustaminen Viroon on melko helppoa, ja matka Suomenlahden yli Tallinnaan kestää vain parisen tuntia laivalla. Alle tunnin lentämällä Helsingistä. Monissa kylpylöissä saa palvelua myös suomeksi, mikä helpottaa matkustamista, vaikka paikallinen kieli ei olisikaan hallussa.

Tässä artikkelissa kerrotaan käytännön tietoa eri vaihtoehdoista, mikäli spa-loma Virossa kiinnostaa, sekä tutustutaan lähemmin muutamaan kylpylään.

Omatoimimatka

Etenkin kokeneille reissaajille sopiva vaihtoehto on varata itse matka haluamaansa kohteeseen Virossa. Hyvä puoli omatoimimatkassa on, että voi itse räätälöidä reissunsa juuri sellaiseksi kuin haluaa. Matkan keston voi päättää käytettävissä olevan ajan mukaan, ja samalle reissulle voi valita useampiakin kylpylöitä, ja miettiä niiden lisäksi myös mahdollista muuta nähtävää ja koettavaa.

Laivalla matkustaessa ensimmäinen etappi on Tallinna, josta on melko hyvät yhteydet suosituimpiin kylpyläkaupunkeihin, mikäli haluaa suunnata kauemmas pääkaupungista. Oman auton mukaan ottaminen on myös varteenotettava vaihtoehto, jolloin ei ole riippuvainen bussi-, tai juna-aikatauluista. Kylpylöitä voi etsiä esimerkiksi erilaisten hakukoneiden avulla.

Valmismatka

Valmismatka on huoleton vaihtoehto totaalista rentoutumista hakevalle matkaajalle. Eri matkatoimistot tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja kylpylälomille, kestoltaan parista päivästä pariin viikkoon. Valittavana on useita kylpylöitä eri kaupungeissa, esimerkiksi Tallinnassa, Pärnussa ja Tartossa. Joillakin matkatoimistoilla on myös mahdollista valita jo ennakkoon haluamansa spa-hoidot, tai valita paketti, joka sisältää all inclusive -tyylisesti tietyn määrän hoitoja esimerkiksi viikon kylpyläloman aikana. Valmismatkoissa on usein mahdollista valita myös bussikuljetus omasta kotikaupungista satamaan. Valmismatkoja voi varata laivayhtiöiden, kuten Viking Linen kautta, tai matkatoimiston sivuilta. Matkapojat on yksi suosittu matkanjärjestäjä, jolla on usein hyviä tarjouksia kylpylälomista Virossa.

Minkälaisia spa-hoitoja Virossa on?

Spa-hoitoja löytyy niin vartalolle, kasvoille, käsille kuin jaloillekin. Erilaiset kylvyt ja hieronnat ovat suosittuja. Vuosi vuodelta kasvava trendi ovat aineenvaihduntaa kiihdyttävät ja painonhallintaa tukevat hoidot. Kylpylähotelleista löytyy erilaisia saunoja ja altaita itsensä hemmotteluun. Day Spassa puolestaan voi valita kasvojen puhdistusta, kuorintaa ja kiinteytystä laadukkailla ihonhoitotuotteilla. Käsille ja jaloille on olemassa omia hoitopaketteja, sisältäen kuorintaa, kosteutusta, hierontaa ja kynsien lakkausta. Useimmat kylpylät ja day spat tarjoavat hoitojen lisäksi myös kampaamo- ja meikkauspalveluita. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että etenkään heti kaikkien kasvohoitojen jälkeen ei suositella käytettäväksi meikkiä.

Hintataso

Viron hintataso on yleisesti alhaisempi kuin Suomessa, ja tämä pätee myös spa-hoitojen kohdalla. Majoituspalveluiden hinnat ovat myös edullisempia, joka onkin yksi Viron matkailun suosion syy. Tallinnan keskustan maineikkaat day spat ovat hinnoiltaan korkeampia. Esimerkiksi 50 minuutin hieronnan hinta on noin 50 euroa, ja erilaiset hemmottelupaketit kustantavat hiukan yli sadasta eurosta noin 200 euroon. Kylpylälomaa tai spa-elämystä suunnitellessa kannattaakin etukäteen tutustua hoitojen tarjoajan verkkosivuihin, josta löytyvät hinnastot eri hoidoille, sekä myös monissa tapauksissa tarvittavat ajanvarauksen yhteystiedot tai lomake ajanvaraukseen. Kylpylähotellien allasosastojen käyttö on Virossa melko edullista, tai kuuluu majoituksen hintaan.

Kenelle spa-hoidot Virossa sopivat?

Spa-hoidot sopivat kaikille rentoutumista ja hyvää oloa hakeville. Spa-hoidoilla on mahdollista saada helpotusta omaan hyvinvointiin ja terveyteen. Iho-, nivel- ja keuhko-ongelmista kärsiville, tai kiinteytymisestä ja rasvanpoltosta kiinnostuneille on olemassa erilaisia hoitoja. Spa-hoidot sopivat pariskunnille, jotka haluavat romanttisen irtioton arjesta, tai ystäväporukalle esimerkiksi polttari- tai syntymäpäiväreissuksi. Lapsien kanssa matkustaville löytyy kylpylöitä, joissa on myös liukumäkiä ja muuta lapsia kiinnostavaa spa-hoitojen lisäksi, joten spa-loma sopii myös koko perheen yhteiseksi matkaksi. Etenkin Tallinnasta löytyy useita day spa-studioita, jolloin itsensä hemmottelun voi yhdistää vaikka päivä Tallinnassa- risteilyn muutaman tunnin kaupunkikäyntiin.

Suosittuja spa-hoitoja tarjoavia kohteita Virossa

Ensimmäisenä tutustutaan Tallinnan keskustassa sijaitsevaan Day Spa Sinine Salongiin. Sinine Salong on yksi Tallinnan suosituimpia kauneushoitoloita, ja sieltä löytyy erittäin kattava valikoima laadukkaita hoitoja ja kauneuspalveluita. Ystävän kanssa on mahdollista päästä samaan huoneeseen hierontaan, tai hemmotella itseään vaikkapa suklaahieronnalla. Sinine Salongilla on kaksi toimipistettä Tallinnassa, SPA löytyy osoitteesta Narva mnt 1, ja kauneussalonki (Ilusalong) osoitteesta Viru Väljak 3. Tallinn Viimsi Spa:ssa voit valita esimerkiksi Thaimaalaisen hieronnan tai erilaisia Hammam-elämyksiä. Erikoisuutena Viimsi Spa:ssa on Garra Ruffa, joka tarkoittaa rentouttavaa musiikkia, lämmintä vettä, ja pikkukalojen tekemää kokovartalohierontaa!

Pärnusta osoitteesta Seedri 6 löytyy Tervis Medical Spa, jossa on mahdollista saada lääkärin konsultaatioon perustuvia hoitoja edistämään terveyttä ja avuksi erilaisissa sairauksissa, kuten nivelvaivat, tai sydän-ja verisuonisairaudet. Lisäksi viihtyisästä Tervis Medical Spasta löytyy kauneudenhoitoa, fysioterapiaa, erilaisia vesihoitoja, hierontoja ja paljon muuta. Aromaterapeuttisten kylpyjen hinnat ovat noin 10-15 euroa. Toinen mielenkiintoinen kohde Pärnussa on Tervise Paradiis spa hotel&vesipuisto, josta löytyy muun muassa DermaLife Spa Jet -terveyskapselihoitoja. Terveyskapseli on yhdistelmä infrapunasäteilyä, vettä ja vesihöyryä, värinähierontaa, aromaattisia aineita ja värejä. Kun aikuiset nauttivat kasvo- ja vartalohoidoista, vesipuisto tarjoaa tekemistä myös lapsille.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *