Vuoden 2019 kuumimmat kauneustrendit

Vuonna 2019 kauneustrendeihin kuuluu niin kokonaisvaltaista ja elämyksellistä ihonhoitoa kuin näyttäviä ja kiiltäviä huulimeikkejäkin, sekä ihmiset villiinnyttänyt kiharametodi nimeltään Curly Girl. Lisäksi luonnonkosmetiikka ja japanilaiset ja korealaiset ihonhoitotavat ovat kasvattaneet suosiotaan ja ovat yksi tämän hetken trendi-ilmiöistä.

Kerromme seuraavaksi sinulle vuoden 2019 suosituimpia kauneustrendejä, jotka voi kaiken lisäksi toteuttaa kotoa käsin, jatka lukemista!

Kokonaisvaltainen ihonhoito

Vuonna 2019 ihonhoito on kokonaisvaltaista ja siihen voi kuulua paljon muutakin kuin puhdistus ja kosteutus. Ihosta huolehditaan esimerkiksi syötävien ravintolisien kautta. Lisäksi näemme erilaisia mobiilisovelluksia, kuten kasvojen virheitä skannaavia ja löytyneissä ongelmissa neuvovia sovelluksia kauneusrutiinien avuksi. Muun muassa erilaiset kasvojen hierontalaitteet, jotka aktivoivat kasvojen lihaksia, ovat kasvattaneet suosiotaan.

Tämä vuonna näemme ihonhoidossa myös mindfulness-ilmiön esimerkiksi meditoinnin muodossa. Kauneusrutiineista tuleekin entistä enemmän ikään kuin pieniä ja nautinnollisia meditaatio- tai hemmotteluhetkiä, jolloin voimme keskittyä itseemme ja hyvinvointiimme. Voimme myös hyödyntää erilaisia laitteita ihonhoidossa. Elektroniset laitteet auttavat ihoamme puhdistumaan entistä paremmin ja auttavat hoitavia aineita imeytymään siihen paremmin.

Japanilainen kauneudenhoito

Japanilainen kauneudenhoito on kuuma trendi kauneudenhoidossa vuonna 2019. J-beauty eli japanilainen kauneudenhoito luottaa luonnolliseen, tehokkaaseen ja yksinkertaiseen ihonhoitoon. Japanilaiseen ihon kauneudenhoitoon kuuluu ainoastaan muutama hyödyllinen vaihe, joten hoitorutiinin toteuttaminen on helppoa. Erityistä on se, että kasvoveden sijasta Japanissa käytetään kosteuttavaa ja pH-arvoa tasapainottavaa kosteusvettä.

Lisäksi ainakin seuraavat vaiheet ovat tärkeitä japanilaisessa ihonhoitorutiinissa:

  • puhdistusaine, joka huuhdellaan lämpimällä vedellä
  • iholle levitettävä seerumi
  • kosteutta antava kosteusvoide
  • aurinkosuojan käyttäminen iholla

Japanista maailmalle levinnyt kaksoispuhdistus on myös suosittu ihonhoitomenetelmä, joka saa ihon kirkkaamman ja kuulaamman näköiseksi. Ihonhoitorutiiniin kuuluu kaksi vaihetta, joista ensimmäinen öljypohjaisella puhdistustuotteella tehtävä vaihe poistaa iholta meikin ja muun lian ja toinen vesipohjaisella puhdistustuotteella tehtävä vaihe syväpuhdistaa ihoa poistaen myös kuolleet ihosolut, jolloin ihosta tulee entistä hehkeämmän näköinen.

Ihonhoidon perusasioiden kuten puhdistuksen ja kosteutuksen lisäksi japanilaiset ottavat kylpyjä, joiden lämmin vesi avaa ihohuokoset. Ihohuokosten avautuessa myös hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Japanilaiset kylpevät myös luonnon lähteissä, jotka edistävät sisäistä terveyttä detoxin tapaan ja parantavat sitä kautta myös ihon kuntoa. Luonnon lähteillä on paljon terveydellisiä ja kauneudellisia hyötyjä, sillä ne

  • parantavat verenkiertoa
  • rentouttavat kehoa
  • hierovat vartaloa
  • avaavat ihohuokoset.

Korealainen lasi-iho

Tämän vuoden suuriin kauneustrendeihin kuuluu korealainen lasi-iho, jonka tavoite on nimensä mukaisesti saada kirkas ja kuultava, jopa lasia muistuttava iho. Korealaisessa lasi-iho-trendissä iho saa hehkua ja se saa näyttää jopa hieman hikiseltä tai siltä kuin kosteusvoidetta olisi juuri levitetty kasvoille. Erityisesti nenä ja posket saavat hehkua ja kuultaa paljonkin.

Ensimmäinen vaihe lasi-ihon saavuttamiseksi on yllä kuvailtu kasvojen tuplapuhdistus, joka tehdään öljypuhdistusaineella ja vesipohjaisella puhdistusaineella. Kaksivaiheisen puhdistuksen jälkeen käytetään kasvovettä sekä useita muita tuotteita, kuten esimerkiksi tehotippoja tai seerumia ennen kosteusvoiteen levitystä. Ihonhoidon jälkeen iho meikataan käyttäen valoa heijastavia tuotteita, mutta puuterin ja jopa meikkivoiteen käytön voi jättää pois tämän menetelmän parissa.

Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka on kasvattanut suosiotaan ja myös tänä vuonna se on yksi kauneudenhoidon trendeistä. Huomio kiinnittyy entistä enemmän muun muassa tuotteiden ainesosiin, kemikaalikuormitukseen ja ympäristövaikutuksiin. Esimerkiksi hiusten ekoväreillä värjääminen kasvattaa suosiotaan ja pienten ekokampaamoiden lisäksi myös suuret markkinajohtajat ovat kiinnostuneet hiusten luonnollisemmasta värjäysmenetelmästä. Voit lukea luonnonkosmetiikasta lisää ” Luonnonkosmetiikka – kauneutta ja hyvää oloa” -artikkelistamme.

Mattaiset ja kiiltävät huulimeikit

Mattaiset ja näyttävät huulipunat ovat trendikkäitä ja sopivat loistavasti myös toisen tämän hetken trendin, niin kutsutun meikittömän meikin, pariksi. Niiden lisäksi myös huulikiiltotrendi on palannut, eikä se ole mikään ihme, sillä monipuoliset huulikiillot sopivat sekä juhlaan että arkeen. Ne ovat myös helppokäyttöisempiä kuin huulipunat, sillä huulikiiltoja voi levittää huolettomammin.

Luonnolliset kiharat

Luonnollisuus näkyy vuonna 2019 myös hiustenhoidossa. Luonnollisten kiharoiden hoitaminen ja niiden korostaminen on tänä vuonna suuri trendi, joka näkyy vahvasti jo somen ja median lisäksi muun muassa yleisissä tavarataloissa. Tunnettu metodi kiharoiden hoitamiseen ja jopa salakiharoiden esiin tuomiseen kulkee nimellä Curly Girl. Menetelmän avulla jopa siihen asti suorahiuksisina eläneet ovat saaneet luotua pysyvät kiharat hiuksiinsa.

Curly Girl -menetelmässä, jonka vaiheista voit lukea  ”Curly Girl -metodi” -artikkelistamme, käytetään ainoastaan hoitotuotteita, jotka sisältävät hyväksyttyjä ainesosia. Idea on hoitaa hiuksia ilman sulfaatteja, silikoneja ja kuivattavia alkoholia sisältäviä tuotteita. Lisäksi metodissa keskitytään hiusten kosteuttamiseen ja hoitamiseen ja niiden kuivaamiseen oikealla tavalla. Trendi on helposti kaikkien toteutettavissa, sillä oikeita ainesosia sisältäviä tuotteita saa ostettua jopa läheisestä päivittäistavarakaupasta.

Perinteiset ja erikoiset pinnit

Sekä perinteiset että suuret ja erikoiset pinnit näkyvät tänä vuonna somessa ja katukuvassa. Perinteisiä vaatimattomampia pinnejä laitetaan suoriin ja kihariin hiuksiin runsaasti ja näkyvästi, mutta eritysesti näyttävät pinnit ovat trendi-ilmiö tänä vuonna. Muun muassa erityyliset suuret ja helmikoristeiset pinnit näkyvät tänä vuonna kampauksissa, joissa hiukset vedetään pois kasvoilta erilaisten näyttävien hiuskoristeiden avulla.

80-luvun kauneustrendit ovat täällä taas!

Aika kuluu mutta tyyli pysyy. Näemme vuonna 2019 erilaisia 80-luvun kauneus- ja tyylitrendejä. Esimerkiksi 80-luvulta tutut hiusdonitsit ovatkin olleet jo pidempään näkyvä ilmiö katukuvassa, eivätkä ne ole edelleenkään poistumassa. Perinteisimpien donitsien lisäksi katukuvassa ja muun muassa Instagramissa on alkanut näkyä erilaisia entistäkin suurempia hiusdonitseja. Lisäksi esimerkiksi vuosikymmeneltä tutut vyölaukut, korkeavyötäröiset “mutsifarkut” ja vallattomat kiharakampaukset ovat jälleen suosittu trendi-ilmiö.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *