Rentoudu Helsingissä

Tiesitkö, että maamme pääkaupunki Helsinki tarjoaa otollisen ympäristön rentoutumiseen, sillä kymmenet Spa-kylpylät sekä hyvinvointia edistävät yritykset toimivat tämän massiivisen talousalueen sisäpuolella. Koska Helsingistä löytyvien, rentoutusta tarjoavien paikkojen tarjonta on sen verran laajaa, olemme tarkoituksella jättäneet niistä suurimman osan mainitsematta. Keskitymmekin tässä artikkelissa vain kahteen erikoislaatuiseen paikkaan, jossa rentoutuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Olit kuinka stressaantunut tahansa, lupaamme, että näistä tulevissa paikoissa tulet takuuvarmasti nauttimaan olostasi. 

Flamingo Spa

Vantaalla sijaitseva kauppakeskus Jumbo pitää sisällään paitsi useita erilaisia liikkeitä ja anniskeluravintoloita, myös yhden Suomen hienoimmista Spa-konsepteista. Flamingo Spa nimeä kantava kylpylä on erittäin monipuolinen paikka, jossa voit halutessasi viettää joko perheen kanssa aikaa, tai rentoutua pelkästään aikuisten kesken. Flamingo Spa:han matkustaminen on kohtalaisen helppoa, sillä majoitusvaihtoehtoja on vähintäänkin riittävästi. Jos haluat, voit yöpyä Samassa rakennuksessa olevassa Sokos-hotellissa, tai ottaa esimerkiksi halvemmankin vaihtoehdon Helsingin keskustasta. Julkiset kulkuvälineet kulkevat Flamingo Spa:n ja Helsingin väliä sen verran tiiviiseen tahtiin, ettei paikalle pääseminen luultavasti tuota Kehä III:sen ulkopuolellakaan asuville ongelmia. 

Flamingo Spa:n todellinen kauneus piilee sen “K18” -kylpylässä, jossa ei siis lapsia ole temmeltämässä. Flamingo Spa on hakenut inspiraatiota mm. roomalaisesta kylpyläkulttuurista, jossa ei resursseja ole säästelty! Flamingo Spa:n sisäänpääsy maksaa 39 euroa aikuiselta. Sisäänpääsymaksulla saat itsellesi rannekkeen, jota voit käyttää mm. Spa:n puolelta löytyvissä hoidoissa, tai baarissa. Yömyöhään auki oleva baari tarjoaa raikkaita virvokkeita sekä pientä purtavaa. 

Altaita Spa:ssa on kaksi, mineraalivesiallas sekä kuumavesiallas. Mineraalivesialtaan erikoisuus on se, että kellumisen lisäksi siellä soi veden alla rauhoittavaa musiikkia! Lämminvesialtaan houkutus taas piilee siinä, että altaaseen voit ottaa mukaasi vaikka baaristasi saaman oluen ja nauttia ihanassa +37 asteisessa vedessä olostasi. 

Flamingo Spa sopii erityisen hyvin pariskunnilla, jotka ovat etsimässä väliaikaista pakoa arjen kiireistä, ja haluavat nauttia toistensa seurasta. 

Aurinkolahti

Vuosaaressa sijaitseva Aurinkolahti on tehty hieman toisenlaista rentoutumista varten, sillä kyseessä ei varsinaisesti ole mikään erillinen fasiliteetti, vaan luonnossa sijaitseva ulkoilualue, jossa silmä ja mieli lepää. Mikäli arjen stressi alkaa painamaan, Aurinkolahden pitkät hiekkarannat sekä kirkkaana kiiltelevä meri tekee kesäisestä päivästä takuuvarmasti hieman paremman! Voit myös ulkoilla vieressä olevalla puotilan ulkoilualueella, jonka jälkeen on kiva esimerkiksi istahtaa meren rannassa sijaitsevaan Kahvila Kampelaan, ja nauttia kylmä virvoke kuuman kesäpäivän kunniaksi. 

Vaikka tieteellisiä todisteita luonnon tuomasta vaikutuksesta hyvinvointiin ei vielä olekaan olemassa (ainakaan kliinisiä tutkimuksia ei vielä ole), on todettava, että ulkoilma sekä aurinko tekee erittäin hyvää paitsi mielellä, myös sitä kautta koko keholle. Jos siis haluat rentoutua, mutta vaihtoehdoksi ei kelpaa perinteinen kylpylä, valitse Vuosaaren Aurinkolahti seuraavaksi lomakohteeksesi – et tule pettymään!

Ota aikaa itsellesi

Vaikka haluaisitkin rentoutua esimerkiksi kumppanisi kanssa, muista myös ajoittain ottaa aikaa itsellesikin. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi jo mainitsemamme Flamingo Spa saattaa olla hyvä vaihtoehto jopa yksinäisellekin rentoutujalle. Mikäli päätät lähteä hemmottelemaan itseäsi yksin, suosittelemme ottamaan vähintäänkin kännykkäsi mukaan, sillä mikään ei voita sitä tunnetta, kun voit esimerkiksi kaikessa rauhassa pelata netistä löytyviä kolikkopelejä, ilman että kukaan on sinua häiritsemässä. Jos siis haluat ns. “palan rauhaa”, nappaa itsellesi bonus ja rentoudu stressittömien kolikkopelien parissa. Olet sen ansainnut!

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *